Kopiko – kawowa marka cukierków

Kopiko to marka cukierków kawowych. Kopiko produkowane są w Indonezji przez firmę PT Mayora Indah. Cukierek Kopiko wykonany jest z ekstraktu z ziaren kawy, czekolady, karmelu, śmietany. Na stronie marki znajdziemy wizerunek wyspy Jawa.

Kopiko to marka cukierków kawowych produkowanych w Indonezji

Cukierek to wyrób cukierniczy wykonany ze stężonego roztworu cukru w wodzie, do którego dodawane są aromaty i barwniki. Kandyzowany cukier przybrał najprzeróżniejsze formy, smaki i jest wytwarzany na różne sposoby. Słowa „cukierek” zaczęto używać w Polsce w XVIII wieku. Podstawą do stworzenia nazwy cukierka był „cukier”.

Kopiko to marka cukierków kawowych produkowanych w Indonezji

Kopiko to marka cukierków kawowych produkowanych w Indonezji

Marka cukierków kawowych Kopiko dostępna jest w wielu krajach. Na opakowaniu produktu znajdziemy informacje w języku angielskim, francuskim, włoskim, polskim, portugalskim, niemieckim, hiszpańskim, holenderskim, arabskim, rosyjskim i chińskim.

Międzynarodowa marka cukierków

Słodycze, ze względu na swoją trwałość mogą być lansowane i sprzedawane na całym świecie. Unikalny pomysł na produkt, to szansa aby powstała marka cukierków ponadnarodowa. Niestety żaden z polskich produktów nie zdołał zbudować silnej pozycji międzynarodowej. Polska marka cukierków  to z założenia marka lokalna.

Dodaj komentarz


WordPress SEO